Lämna in bilen på verkstad eller service

Om man inte har en välutrustad verkstad hemma i garaget måste man förr eller senare göra ett besök hos en verkstad för reparation och bilservice. Undantag är kanske de som byter bil så ofta att den inte hinner med några ålderstecken. Utbudet av verkstäder och kedjor utöver märkesverkstan är stort och hur ska man veta vad som är bäst? Vänner och bekanta är goda källor att ty sig till. Prata om dina bilproblem med dem och lyssna in på andras erfarenheter. Även på internet finns ett flertal forum där olika verkstäder och hur man har blivit behandlad diskuteras i mängd.

Jaga runt

Även reservdelar är ett ämne som stötts och blötts av bilägare ute på prisjakt. Många tror att begagnade delar från bilskroten alltid har lägsta pris, men en koll ger vid handen att så inte alltid är fallet. Det säkraste är naturligtvis att endast använda originaldelar men beroende på bilens ålder kanske man vill hålla priset nere. Är det frågan om en dyrare pryl kan det ofta löna sig att leta rätt på en begagnad del, även om den får fraktas långa vägar.

Läkare för bilar

Den lilla verkstaden kan vara ett bra alternativ för fordon med några år på nacken men de auktoriserade företagen har mer specialkompetens. Om man nu inte råkar hitta ett ställe med en ”Bosse bildoktorn”, men det är väl föga troligt. Men visst är det intressant hur man i detta radioprogram löser de mest konstiga fel där även renommerade verkstäder gått bet. Dock pekar detta program på att råd och tips är det bästa man kan skaffa sig. Så gå in på forum och läs samt ställ dina egna frågor vid behov. Vanligtvis brukar ett flertal ”experter” uttala sig även om de inte alltid är i ”Bosse bildoktorns” klass.